Puikūs sausainukai ne tik kalėdiniam laikotarpiui, bet ir paskanauti prie kavos.
Reikės: (dideliam bliūdui sausainių)
450 - 500 g miltų
1 a. šaukštelio kepimo miltelių
200 g medaus
200 g tamsaus rudojo cukraus
140 g sviesto
1 kiaušinio
1 a. šaukštelio prieskonių mišinio meduoliams
Eiga:
1. Medų, sviestą ir cukrų ištirpinti dubenėlyje ant mažos ugnies. Kai masė taps vienalytė įberiame prieskonius ir išmaišome.
2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
3. Į šiek tiek pravėsusią lydytą masę įplakame kiaušinį ir gerai paplakę suberiame miltus.
4. Viską gerai gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą valandai, kad atvėstų.
5. Atvėsusią tešlą paminkome ir pasibarstę miltų kočiojome maždaug 3-5 mm storio lakštus. Spaudžiame norimas formeles ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
6. Sausainius kepame apie 10 min orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių.
Kaip skaniai atrodo! Jau pasiilgau Kalėdų :)
AtsakytiPanaikinti