Neseniai atrasti ir labai pamėgti marmuriniai (arba kavos) keksiukai, o geriausia tai, kad jie iškepę viduje būna drėgni!
Reikės: (maždaug 12 keksiukų)
150 g sviesto
150 g cukraus
2 kiaušinių
150 g miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
50 ml pieno
2 arbatiniai šaukšteliai karčios kakavos
5 arbatinių šaukštelių stiprios kavos
Eiga:
1. Sviestą dedame į ugniai atsparų bliūdelį ir ant mažos ugnies išlydome. (Taip nereikia laukti pusę dienos, kol jis bus kambario temperatūros ir miiinkštas:) Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakame, tada supilame sviestą ir dar kartą gerai išplakame.
2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį beriame į sviesto ir kiaušinių masę. Išmaišius tešla bus tirštoka, todėl supilame pieną.
3. ~trečdalį masės dedame į kitą dubenį ir sumaišome su kakava ir kava. Gauname dvi skirtingas mases: baltą ir rudą.
4. Pasiruošiame keksiukų skardą su popierėliais ir sluoksniuojame tešlą. Į dugną dedame pusę šaukšto baltos masės, tada šiek tiek rudos masės ir ant viršaus vėl baltos masės. Ant viršaus galima pavinguriuoti su skirtingom spalvom, kad gražiau atrodytų. :)
5. Kepti orkaitėje 175 oC apie 45min arba iki kol tešla nelips įsmeigus dantų krapštuką.
Skanaus!
p.s. neturint keksiukų kepimo formelės galima kepti ir įprastoje skardoje. Tuomet popierėlius vienam keksiukui dedam du, kad tvirčiau laikytųsi ir gražiai meiliai vieną šalia kito pridedame pilną skardą :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą